Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Dagbok august 2006

20. august


Sørjordet treet

Denne måneden har til nå stått i turens tegn :-) Vi har gått og gått i skog og på asfalt. Enten sammen med Ghera og co eller alene oss fire. Gandhi har forøvrig pådratt seg muntre assosiasjoner hva angår sin sidrumpa og godhjerta gåstil. I animasjonsfilmen 'Istid' rusler den gode mamutten Manny tungt avgårde mens rumpa i sakte film beveger seg fram og tilbake.

"Akkurat sånn går jo Gandhi!", slo nabo Dag fast på et kinobesøk forleden. Og han har så rett :-) Gandhi har en egen sjarm bakfra. Han ser ut som han alltid har allverdens tid og det er svært få inntrykk som kan få han ut av ruslemodusen. Det kan være ganske irriterende når han har bestemt seg for å rusle foran på en smal sti :-) Gandhi har en form på akterspeilet som gjør at en lett tenker på bjørner eller elefanter...hehe. Vi har mange ganger tenkt på hvordan han blir som gammel hund, for han går jo som en olding allerede. Med andre ord er Gandhi en stor kontrast til lillebror sprett.

En nabo spurte hvor vi hadde gjort av barna da vi dro på selskap i går kveld. Vi svarte at alle skulle hatt slike barn som oss: bare de får lekt nok i løpet av dagen så kan du slå av lyset, si natta og dra fra dem i timesvis på kvelden..hehe. Her ser dere far og sønn- ganske like egentlig.

 

Mandela er fortsatt ung i hodet og girer seg opp lett, men han har blitt flinkere også. I går gikk han og Cathrine 1,5 times tur rundt Nittelva. Mandela får med seg absolutt alt som skjer: fra duer som bader under jernbanebrua til gamle damer med hette i regnet. Og han sier i fra hver gang. Ikke i den forstand at han bjeffer på alt lengre. Mandela går istede konstant på vakt og når han ser noe han tror kan utløse godbit (hvis han ikke bjeffer) ser han forventningsfult opp på den han går tur med. Når det kommer til så spennende ting som duer ser han imidlertid opp bare for å forsikre seg om at turkameraten skal få med seg den store begivenheten han vil vise fram :-) I går gikk vi forbi alle slags hunder på ulike avstander uten bjeffing, men èn hund gjorde han plutselig utfall mot. Helt uten forvarsel og helt uten at den andre hunden ga fra seg en lyd. Mandela gutten er med andre ord ikke forutsigbar og han viser tydelig at det foregår språk mellom hunder vi ikke alltid ser.

Fredag kveld var Ghera og Gandhi med rundt Nittelva også og jeg (Cathrine) gikk med begge gutta. Når vi passerer hunder med begge kan vi fokusere 95% på lille sprett og la den sidrumpa og godhjerta rusle på sida. Sistnevnte er nemlig kongen av passering langs landevei..hehe.
Fredagskvelden fikk han på nytt bevist at han er kongen av kosing også. Han lurer alle gjester til dulling i sofaen og denne gangen var Kristin offer:-)


I går ettermiddag var vi på tur på Brattåsen sammen med 4 andre hunder: Mira, Ghera, buhunden Charlie og San Sebastian. Det var altså 6 hunder og 9 folk som toga opp stien . Gutta storkosa seg. Det er spennende å studere hiearkiet i en flokk hunder. Fordi Charlie og San Sebastian var med ble kommunikasjon mellom Gandhi og Mandela og tispene annerledes enn den pleier. Ghera oppsøker jo Gandhi uansett, den frøkna vil velge partner
sjøl :-), men Mandela var nesten ikke i kontakt med de to tispene når de to andre hannene var tilstede. Og San Sebastian og Charlie var i lik alder og måtte selvsagt forsøke å brumme seg til en felles forståelse de aldri oppnådde ...hehe: er ikke naturen full av slike hanndyr både på 2 og 4 bein? Gutta våre ser ut til å slippe unna på grunn av lav alder. Gandhi unngikk konfontasjoner, mens Mandela prøvde seg med litt lyd og sprell uten at noen av de andre kunne få seg til å ta det alvorlig. Selv den lille buhunden så ut til å tenke: "bli tørr bak øra først da småen!", når Mandela satte i gang og San Sebastian ser forsatt ut til at han har tenkt å gi M evig valpelisens. (Den slags luksus gjelder forøvrig ikke Gandhi...).

San Sebastian har blitt 4 år denne måneden: Gratulerer til godklumpen!

5. august 2006
Vi var ferdig med ferie for en uke siden, men fortsetter å nyte sommeren. En dag kom Timmy gresshoppe på besøk og vi vil hedre han med dette smukke bildet. Forrige helg var vi i Bø og besøkte Mona, Jorund, Toya, Titti, Kevin og Kelly. Toya er en imponerende Sheepdog dame på 14 år som vet å sette gutta våre på plass.

 

Toya bærer sin alder med særdeles godt humør og er alltid glad for å se oss (vi er nemlig potensielle rumpekløere alle som en:-) Gandhi har stor respekt for Toya og mener han at dama under bordet har sagt at han skal holde seg unna, ja så tør han ikke gjøre annet. Titti er liten og på hjertemedisin, men vet å bite fra seg hun også.

Vi var to turer på Høyslassnuten og så den fine utsikten over Bø, men været var utrygt så kamera lå i bilen. Ellers kan det meddeles at stall-Tufte (kallenavn vi fikk sist vi var i Bø og viste våre kunster i stallen), denne gangen avanserte til også å sitte på hesten.

 

Den kuleformede med de korte bena, det stolte smilet og den fine hjelmen er Cathrine og hesten er Kevin. Potta på hodet kom ikke til mye nytte da hesten for det meste stod stille. Mona: uten potte og noe mer hestevant:-)

Kelly er Monas andre hest. To finekreatur begge to må vi si og hyggelige også.

 

 

 


Bortskjemte gutter foreviget under kosestund i Monas hvite sofa :-) Under ser dere Ghera på kjølehotell. Hun tok noen timer sammen med gutta og kjøler'n dems en dag det var J..hett her.

 

Så har det hendt seg slik at Ghera har venninne på besøk. Flatcoted Retriveren Mira på 10 måneder. Mandela er som kjent forvist til tilskuerplass hver gang Gandhi og Ghera møtes, men til alles store glede har de to M*ene funnet hverandre:-)

 

De to G'ene har trass sin unge alder begynt å oppføre seg som et gammalt ektepar: de er aldri langt fra hverandre, holder samme tempo, kjegler innemellom og er fortapt til hverandre, men Gud forby om du fortalte det til noen! De to M'ene derimot er som nyforelska og kan kun se hverandre. Mandela har vært stoltesen sjøl på de to turene vi har hatt. Han er mye i baken på sin frøken, men kan selv ikke med slikt selskap unnvære sine små avstikkere. Når Mandela stikker følger Mira hakk i hel- to gærninger skapt for fart og morro:-) Det er synd frøkna egentlig bor på Oppsal og ikke skal være her så lenge.

 

 

tilbake

NB!

Vi fikk mye uønsket spam i gjesteboka og har derfor passord-beskyttet den. Bruker-navnet er bokstaven "a" og passordet "b".