Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Om Gandhi

20. mai 2004 kom Gandhi til verden hos Bjørg Brennes kennel Apoletano på Notodden. De var tre i kullet da han ble født, alle hannhunder. Faren er Mimas 2 av Hennumkroken (f.21.09.02).

Her er Gandhi på

besøk hos Mimas

i påsken 2005.

Gutta koste seg på

skogstur. Mimas er

en god hund. Mild,

trygg og vennlig. Vi

håper Gandhi vil fortsette å være som

han.

 

Moren Zandina's Rina Reece eller Alma (f.24.09.98). Alma har født bare 9 valper totalt fordelt på 4 kull, 5 av disse valpene er i dag avlsgodkjente. Pappa Mimas hadde registrert 32 valper etter seg og er bla. far til P, Q, R og T kullet til Apoletano.

Begge foreldrene eies av Bjørg Brenne og bor på Notodden.

Mimas sine foreldre er Norton og Nøklebyåsens Fanta. Alma sine foreldre er Lad's Ulrik og Zandrina's Favour Florence.

Alma er også mor til Mandelas mor Jinka. Henne er det bilde av under linken om Mandela.

 

Gandhi er selvfølgelig oppkalt etter Mohandas

Karamchand "Mahatma" (store sjel) Gandhi (1869-1948), Indias frigjøringshelt, ikke-volds filosof og dyreelsker. Lite visste vi da han fikk navnet at han

som navnebroren er sta når han vil og kun gjennomfører stille protester. Vår Gandhi er nemlig ikke hunden med de store utbruddene eller kjappe reaksjonene, men tar gjerne en "sitt ned aksjon" eller "gå sakte aksjon" hvis treningslysten er laber eller vi to-beinte er umulige. Når det gjelder sultestreik har vi imidlertid lite å frykte fra vår Gandhi;-)

 

Her er Gandhi ca. 14 måneder. En rolig kar med sansen for lukter av alle slag. Sporsøk er det morsomste Gandhi vet av arbeidsoppgaver. Han henter fram et ekstra gir når han går med snuta i bakken på vei etter spennende oppdrag. Og blir kjempeglad når han finner målet. Bildet under er tatt sommeren 2006 og Gandhi har rukket å bli to år. Han har aldri likt å bade/svømme og det gjør han fortsatt ikke.Gandhi er kraftig og har ganske lang pels. Gandhi er en sånn hund mange assosierer med en kosebamse, men det er han kun for de han kjenner. Folk han ikke har hilst på før, og særlig mannfolk, foretrekker han at holder avstand i starten. Gandhi er en trygg og snill hund med vaktinnstinktet i orden. Det vil si at han beholder roen i de fleste situasjoner, men varsler når han mener det trengs og kan si i fra til andre hannhunder om at han finnes. På bildet øverst er han 2 år, nederst 3,5.

Tisper er han gal etter, en skikkelig skjørtejeger med testosteronnivået i orden. Kosebamsen som ligger i fanget hjemme, kan være en stor tålmodighetsprøve ute når han bruker musklene sine til å forsøke å riste av seg plagsomme tobeinte på jakt etter tisper eller spennende lukter. I slik modus er det antagelig ikke nødvendig å fortelle at han også er helt umulig å trene med også :-) Som 4 åring er han sta og elsker å være ute. Gandhi er som regel rolig på tur og liker å følge stiene. Snuta elsker han å bruke. Gandhi er veldig god og vet når han må gi opp, men har siden han ble født hatt litt trege varianter av uthaling og ignoreringstaktikker. Han kan late som han ikke hører du roper på han for eksempel, men går du rundt husveggen ligger han og lytter mot lyden og reiser seg slukøra fra liggeplassen (Gandhi ligger nesten alltid) fordi han skjønner han er avslørt :-)

 

 

 

 

Om Prestis

Om Gandhi

Om Mandela
Om Wangari
Historier