Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Dagbok januar 2008

24. januar 2008

Ja så var det allerede blitt januar, og ikke bare januer men snart februar!. Tiden går fort og det var med stor sorg at puttet alle nisser, lysestaker, stjerner og alt annet pynt som gjør jula så koselig. Vi har hatt en flott jul med besøk av både folk og hund. Mange tror det ikke, men det går faktisk an å ha tre store hannhunder inne i stua på en gang. Ja det er faktisk ikke noe problem! Dette forutsetter naturligvis at man har sine forhåndregler, for vår kjære Gandhi har vist seg å være litt for eiekjær i Erlend, og da er det greit å bare være klar over det. Men, dette er ikke noe problem for oss.

Hvis det er noen trofaste lesere her som husker hva vi skrev om i januar i fjor så husker de kanskje ordet NFer. NFere er noen rare figurer som bare dukker opp i starten av januar. Man ser aldri NFere andre dager, og du ser dem som regel i kun kort tid. Vi som er i skogen nesten daglig møtte faktisk to NFere i skogen. De hadde begge helt nytt tøy, og skinnende hvite og relativt ubrukte joggesko. Frmdeles ikke fått med deg hva en NFer er? Jo, det er en NyttårsForsetter, det er disse som har et forsett pr 01.01, og som kjapt har glemt dette rundt 16.01. Det holder som regel i fjorten dager og ikke så mye mer. Da ser vi vel alle en masse folk som går på veien og i skogen, gjerne med helt nytt utstyr. I fjor skrev vi jo om et par vi traff i skogen, i bekmørke, og som nærest talt var sjokkert over at vi hadde planer om å slippe guttene når vi først kom i skogen. Gubben sa at de var trygge, for han hadde med seg kniv(!). Det dukker opp mange rare spørsmål ved en slik uttalelse, og her er to av dem: a) Hva i huleste skal han med kniv i skogen i bekmørke natta? Skal han ut og spikke? Bruke kniven som sverd for å kutte skog? Ikke vet vi, men vi så dem aldri igjen. Så er spørmål b) Hva i huleste gjør de ute seint på kvelden i regnvær? Jeg tror vi helt ærlig kunne sagt at hadde vi ikke hatt gutta, så hadde vi ikke gått ut den dagen for det var ikke spesielt koselig.


Mandela! Den perfekte gjeterhund!

Jaja, det er ikke bare vi som har fått øynene opp for NyttårsForsetterene, hvis du legger merke til hvilke bøker det reklameres for i starten av januar så er det typiske "endelig ikke-røker" og "slank på XXX dager".
Og sånn går nu dagan... Vi er på tur hver dag, nå har vi noen faste løyper rett ut av døra og det er deilig. Vi har jo tidligere sagt at vi trodde Mandela har lest feil bok da han ble født, at han leste Border Collie boka fremfor Bernerboka, for han oppførte seg som en hyperaktiv Border. Nå tror vi han har vært på biblioteket igjen, men igjen tok med seg feil bok, han tok med seg, og leste nemlig Pyrine boka. Han tar seg svære runder når han springer løst og før vi har blunket ser vi at han er flere hundre meter i fra oss og springer som en villmann. Han har ikke noen spesielle mål, men bare elsker å springe! Når han kommer tilbake deiser han ned i snøen med tunga hengende 40 cm ned på bakken. Men, det er jo ikke tvil om han koser seg, øynene er fulle av liv og helt halen logrer som en skjev stavmikser. Gandhi derimot, han tusler enten bak oss eller foran oss i rolig gange. Ikke det at han ikke koser seg, men han er fremdeles vår lille Ferdinand som helst foretrekker å lukte på blomstene eller bare tusle rundt omkring.


En ting som er både frusterende og morsomt, er når Mandela skal børstes. I dag skulle vi gjør dette på tur, og som vanlig var Gandhi først og han er rolig  og det ser faktisk ut som om han liker det. Mandela derimot rømmer unna, og hvis han ligger stille og du nærmer deg han, danser han opp og springer avgårde. I dag skulle Erlend ta opp denne særegne dansen på video, og DA var han selvfølgelig helt rolig. Kunne jo ikke annet enn å le av situasjonen, skulle tro han tenkte at "nehei, skal i hvert fall ikke få DET på video!".

Får jeg noe mat eller?

Jentene våre er de samme som tidligere, Prestis ligger stort sett hele tiden på baderomsgolvet, og gidder stort sett ikke gjøre noen ting. Wangari er like kosete som alltid. Vi tror det er en del mer slossing enn vi er klar over, for vi har funnet noen skrapemerker/sår hos Wangari som vi ikke har lagt merke til før. Før jul byttet vi kattefòr, og det har tydeligvis ikke kattene vært helt fornøyd med, og da spesielt Wangari. Hun er så utrolig masete for tiden, og det gjør det kjempevanskelig for oss bare å lage en skive selv. Hun skriker og bærer seg og hopper opp for å prøve å få tak i den maten vi har. Dette må nå endres, så vi bytter fòr i morgen!

Har sagt det før, og sier det igjen: Jah, og sånn går nu dagan.... :-)

 


 

Desember 2007 November 2007 September 07
Juni/Juli 07
Mai 2007
April 2007
Mars 2007
Februar 2007
Januar 2007
Desember 2006 November 2006 Oktober 2006 September 2006
August 2006
Juli 2006
Juni 2006
Mai 2006
April 2006

Mars 2006
Februar 2006
Januar 2006
Desember 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
August 2005
Juli 2005
Juni 2005

NB!

Vi fikk mye uønsket spam i gjesteboka og har derfor passord-beskyttet den. Brukernavnet er bokstaven "a" og passordet "b".