Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Dagbok juni og juli 2007

25. juli


Gandhi inspiserer brudebuketten :-) Han var ikke invitert i utgangspunktet, men det syntes han var for gæli. Så han satte seg rett på duken i vårt improviserte fotostudio. Under kan dere imidlertid se uttrykket Gandhi får når han gjør noe han egentlig ikke vil:-)

 

Gandhi liker best å bestemme sjøl og kan det å se skikkelig sur ut :-) G syntes det var helt greit å sitte stolt på skinka å posere, men da han la seg ned og i tillegg fikk beskjed om å 'bli', ja da kom mister slukøra fram.

 

 

Skikkelig furt ble han og synes hele blomstergreia var noe tantefjas!

 

Vi hadde to buketter, en til vielsen torsdag og en til festen lørdag. Her poserer lille Vandali ved lørdagens bukett. Frøkna har forresten vært oppsiktsvekkende flink med alle blomstene vi har om dagen. Kanskje hun begynner å bli voksen? Wangari har ihvertfall blitt 1 år gammel :-)

Mandela måtte også til pers og benytter enhver myk anledning til å slappe av litt :-)

20.juli


Hjelp, vi har gifta oss!!!

Og i morgen blir det fest :-) I går var Gandhi og Mandela med også. Først på skogstur og senere på dagen i selskap.

I morgen skal de få være med Kristin og Dag på tur, før de to- beinte kommer til festen på Fetsund Lenser. Og natta skal de tilbringe sammen med fire bra damer. Vi skal nemlig på hemmelig hotell- jippi!

 

17. juli
Da er det to dager til vi er smidd i tinghuset på Lillestrøm sine papirlenker. I en sådan anledning må man jo lage bordkort. Hm...og hva er vel mer naturlig enn å pryde de med det fineste vi har? Så under følger et lite utvalg :-)

Denne sommeren er forøvrig den rareste i kvinners minne. Kantareller tidlig i juli?? Vi har spist kantarell i flere uker nå. Når jeg går tilbake i dagboka fra i fjor ser jeg at det gule gullet kom i slutten av august. Nå må Al Gore slutte å fly så mye privatfly og Petter Stordalen sette turboen på teknisk museum ellers går detta dårlig!

Ellers kan vi meddele at gutta har det fint og at Mandela har hatt en stabil sommer til nå. Han tisser mye til tider, men ikke voldsomt. Også har vi selvsagt gått turer i ferien. Forrige uke var vi sammen med Ghera og Jill med tobeinte på tur i Enebakk. Vi tok potensielle julekortbilder av fam. Østhelmsen, men vi rydder oss til kaos her om dagen så den CDn fant jeg ikke i dag :-)

 

 

 

 

 

 

 

Da setter vi i inn noen bilder av godgutten San Sebastian i stedet. Ingen velkomster er som han sin elleville på Fetsund:-)

Og vi er så forbanna på Romerikes Blad som benytter enhver anledning til å trykke glefsebilder av Rotweilere i avisa. I forrige uke fikk vi et slikt i fleisen igjen. Bildet fulgte en gammel sak om en mann som lot den utrygge hunden sin gå løs. Det endte med at ei jente utenfor en skolegård fikk et bitt i hånda. RB melker saken for alt den er verdt, mangler sikkert stoff i agurktida. Avisa trykker et bilde av en hund som ser så hinsides ut at hadde den vært sinna ville det sett ut som den italienske mafiaen hadde vært der med kjøttøksa si (eh...kanskje litt drøy den der, sett hele Sopranos serien i regnferien skjønner dere:-)

Poenget er: hvorfor overdrive og hvorfor være så lite etterettlige? Hva er samfunnstjenlig med å skape en masse uberettiget frykt hos folk? På linkene under kan dere se bildet som forøvrig også ble benyttet i en tragisk sak i 2005. "Kan være lunefull", var bildeteksten den gangen. (Bildet kan forøvrig for hundevante se ut som en ivrig og glad hund på løpetur, men det er ikke det det er meningen å gi lesere inntrykk av.) For oss som har vokst opp med Rotweiler er det trist at hundene blir demonisert på denne måten. Det skaper så mange myter. Noen tror for eksempel at Rotweilere har en annen psyke enn andre hunder. De skulle visst at da Gandhi (som ser ut som en kosebamse) føyk på San Sebastian, så tok ikke sistnevnte i mot invitasjon til slosskamp. Han er god som gull og rundsleiker alle unger han møter. Det gjør heller ikke den nevnte kosebamse...

Se bildet i Romerikes Blad
RB 2005

6. juli
Jippi! Endelig ferie og bra vær er det jammen også. Nå er det riktignok spådd (eller meldt som de insisterer på å kalle det på Vestlandet) mer høljregn, men det bekymrer vi oss ikke for i dag. Vi inntar ferien under mottoet: det er bedre med regn i ferien enn ingen ferie eller noe sånnt ;-) Vi skal holde oss hjemme og kose oss med turer i ferien. Innemellom blir det litt gifting og forberedelser til hussalg. Siden sist vi skrev har vi hatt noen store naturopplevelser her i forstaden til asfaltjungelen. En ting er at Sagelva har gått over sine bredder og lagd fosser som er et lite kraftverk på Vestlandet verdig.

 

 

En ganske annen ting er det å oppdage at Mandela er en dumdristig hund etter grevling! Lillepjokken fant nemlig en slik som vanligvis pleier å sitte i taket...grevelang, midt i skogen ved Heiavannet. Og Mandela var ikke til å hvese (knurre) til fornuft, det fikk grevelangen erfare. Han hadde nemlig lyst til å leke litt og synes at den ildsinte (skrekkslagne) kompisen var i tregeste laget.

 

 

Hm....det var bra vi hadde sele på med hempe langt bak på ryggen, for den firebeinte mor var ikke veldig høy i hatten da hun dro "Mandela dumdristig" bort fra sin nye oppdagelse. Med bare halsbånd ville mors arm nemlig vært temlig nær taktekkeren, for Mandela sleika han jo nesten i panna. Hm, men snill det er M for han var bare nysgjerrig og prøvde ikke å skade eller jage krabaten.

 

26.juni
Dette er vel det lengste oppholdet i denne dagbokas historie, men nå skriver vi altså igjen. Hos oss er alt og ingenting som før. Gandhi, Mandela, Prestis og Wangari skal flytte !!! Vi har kjøpt oss hus i Modum kommune, Åmot i Buskerud og det store spranget skal skje på høsten en gang:-) Dyra får ca. 10 mål å løpe på, så dette er ikke bare oss firebente sin drømmeplass. Gandhi og Mandela løp rundt og rundt huset når vi var var på besøk. Og det er ferdige hundegårder der med hundehus. Og ja Bjørg :-), vi vet at vi har skrevet under på at vi ikke har hundegårdshunder. Og vi lover deg at det kommer vi aldri til å få heller, men Gandhi elsker å ligge ute.

 

 

 

 

Så hvis han liker hundegården, kan han jo få være der litt om han har lyst. Her på terrassen har han det med å vokte litt mye, men dit vi kommer kan han bjeffe uten at vi plager noen naboer. Mandela han vil gjerne ikke være ute om vi er inne og har døra igjen, så vi får se hva han finner ut. Han er jo var lille minstegutt, som helst vil sitte oppå oss så mye han kan. Prestis kattefrøken vil nok elske sin nye bolig. Her kan hun få like god oversikt som hun hadde fra Prestegårdsvinduet i gamledager. Territoriet hennes blir større igjen og gjemmestedene flere:-) Og for bekymrede hønemødre blir det nå reven og ikke bilene på veien som kan ta fra en nattesøvnen.

 

 

 

 

Men foreløpig er altså alt som før. Vi går i skogen og koser oss- Gandhi snusende og Mandela bjeffende. Wangari er fortsatt en liten sjarmør som gjerne blir med på morgenturene, mens Prestis har blitt en smule mer sosial igjen.

 

 

 

 

Mandela er en skikkelig badeand og har pådratt seg våteksem. Han holdt oss våkne nesten i hele natt. For det holdt ikke å klø, han måtte fortelle oss om det også. Barbering og rensing får forhåpentligvis svineriet vekk igjen.

Gandhi har fått sommerklipp for første gang i sitt liv. Antagelig en fasong som ville fremkalt fortvilte stønn, lettere besvimelsesanfall og tilrop på CRUFTS ;-) Baken ser ut som stussen på en gammel dame og forfra ser han ut som en valp. Helt nydelig med andre ord:-) Og han trives bedre i varmen.

  

Mai 2007
April 2007
Mars 2007
Februar 2007
Januar 2007
Desember 2006 November 2006 Oktober 2006 September 2006
August 2006
Juli 2006
Juni 2006
Mai 2006
April 2006

Mars 2006
Februar 2006
Januar 2006
Desember 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
August 2005
Juli 2005
Juni 2005

NB!

Vi fikk mye uønsket spam i gjesteboka og har derfor passord-beskyttet den. Brukernavnet er bokstaven "a" og passordet "b".