Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Om Mandela

26. september 2004 kom Mandela til verden, hos Bjørg Brennes kennel Apoletano på Notodden. Mandela har 8 søsken. Mandelas far er Mimas 2 av Hennumkroken.

Bildet er fra påsken 2005.

Fra venstre: Mimas, Gandhi, Nancy (Jinkas datter og Mandelas halvsøster) og Mandela.

Fire fine Bernere på jakt etter pølser og godbiter !

 

 

Moren er Apoletano's Choi Bong-Ryol eller Jinka
(f. 09/08/01- d. 02.09.08)

 

Hun og Gandhi har samme mor, Alma, og er dermed halvsøsken. Faren til Jinka bærer det fiffige navnet, Corabarnas Mowgli Miraculix.

Jinka hadde hatt tre valpekull med 6, 8 og 9 valper. T- kullet med 9 valper kom til på eget initiativ Valentine dagen og den utkårede var igjen Mimas. Det betyr at Mandela har hele 17 helsøsken! Oppdretter Bjørg er selvfølgelig ikke glad for tyv-parringen, men når det skulle gå så 'gæli' må vi si at det var med en flott kombinasjon:-)

Jinka var veldig lett å like. Hun var kontaktsøkende når vi var på besøk, også når hun hadde valper, og det ble både kos og godbiter. Jinka var forøvrig oppkalt etter en kineser som overlevde 14 dager under et jordskjelv.

Mandela er oppkalt etter Nelson Rolihlahla Mandela (1918- ). Tideligere president i Sør-Afrika, frigjøringshelt, apharteidmotstander og den største av alle nålevende statsmenn. Vår Mandela har som sin navnebror tusen jern i ilden og vil være med der det skjer. Det er nesten så han ikke tar seg tid til å slappe av:-) Det ryktes også at godeste Nelson var ganske rampete som liten og her må vi vel og si at vår Mandela tok etter. På bildet under er Mandela rundt 11mnd. 

Mandela er en slank og kvikk Berner. Elsker å bade, løpe og dra om pinner. Som voksen er han også en liten spirrevipp. Han er verdens snilleste hund og jada vi har lest hundepsykologi og vet at den slags gjerne sies om flokkens svakeste ledd som sikrer seg privilegier hos lederne ved å smiske ;-) Men, M er bare snill! Han er en liten gledesspreder og viser omsorg ovenfor alle rundt seg. Han er nok litt pysete og kan synes fremmede hunder er litt skumle. Men når han får utfolde seg ved å løpe i kjempefart gjennom skogen er det ikke mye pyse over han. Mandela er nærmest født lydig og oppmerksom. Det eneste som vipper han av pinnen er at han kan stresse seg opp og da er det omgivelsenes jobb å jekke han ned.

 

Når han stikker på løpetur lukker han også alle lyder ute og er blid som ei sol når han returnerer. Han er ikke spesielt oppatt av damene og lar ofte de gå i fred for mer spennende fenomener som at en fugl flyr i lufta eller et løv tar av fra bakken. Mandela er en av de hundene som kan smile og han har mimikk som er utrolig morsom. Fregner på nesa og en avsindig lang tunge bidrar til dette :-)

Inne vil Mandela helst være der vi er. Han er veldig kosete og vet å nyte stunder i sofaer og senger på myke pledd. Mandela har desverre også en nyresykdom, som gjør at nyrene hans ikke fungerer optimalt. Det betyr at han kanskje ikke blir så gammel, men foreløpig gleder vi oss over at han ikke har symptomer som plager han.

 

Om Prestis

Om Gandhi

Om Mandela
Om Wangari
Historier