Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Dagbok november 2006


22. november
Dette er en hektisk høst for oss og timene vi har til overs bruker vi på dyra våre og ikke internett :-) I kveld er det imidlertid et lite pusterom for meg Cathrine (fordi om klokka snart er 20.00 og Erlend først ventes hjem fra jobb om en time....puh). Nok om det, det var vel dyra denne sida handla om
;-)? De har det bra tror vi.

På bildene bruker Gandhi biabeden slik han mener den bør brukes: på hodet oppi senga når vi to-beinte støvsuger eller vasker :-) Gutta er litt fortvila over at Ghera har løpetid og at de har henne så nært- men akk så fjernt. Likevel greide Mandela å gjennomføre en relativt god agilityøkt på mandag og det på tross av at han gjorde hver øvelse etter en Ghera som stod!

 

Gandhi var med som tilskuer og ula og herja så instruktøren kommenterte: "Synes du sa at han var den rolige av dem jeg?" Hm...., det hadde nok ikke blitt mye trening den dagen om det var Gandhi som gikk kurset:-)

 

 

 

Bruttern blir litt flinkere for hver gang (gid progresjonen hadde vært like stor for føreren). Han liker å krype pølse best, så får han ikke tydelig nok beskjed løper han rett forbi alle de andre hindrene og rett inn i pølsa....hehe. Ellers klarte han ringen sist (den som ser ut som en redningsbøye). Det er imponerende å se en så stor hund ha så lite problemer med å hoppe høyt og gjennom den smale åpningen. (Til høyre: familens andre akrobat :-)

 

 

Det går ikke i reserfart enda, men likevel kan en se at Mandela er smidig. Jeg så at Bjørg oppdretter kommenterte på sin hjemmeside at noen av Jinkas (Mandelas mor) avkom så ut til å bli lette typer. Mandela er en av Jinkas lettvektere :-) og på agilitybanen er det bare en stor fordel. I det hele tatt har Mandela mange fordeler både i skogen og på trening fordi han er så rask og smidig. Også har han en arbeidsmotor vi kan bruke. Hehe...., men nok en gang er tilbakemeldingene fra instruktør at han tåler at vi er mer bestemte. Vår kommentar er som alltid: "Jamen, dutte putte da, dette er jo gullgutten vår og vi vil nå påstå at han ikke akkurat innbyr til strenghet ;-)!" Problemet er at det er vanskelig å være planlagt streng og for lett å være streng når en kanskje ikke burde.

 

Når det gjelder våre to kattefrøkner så går det gradvis bedre. Wangari mobber fortsatt storesøster, men Prestis er mer inne og ser gradvis ut til å lære å leve med sin lille plageånd. Forøvrig er lille Wangari blitt ganske stor allerede og hun er et kosete sjarmtroll (selv om hun snart har rivi hele huset). All energien håper vi to- beinte, i likhet med hennes firebeinte brødre og søster, at hun vil bruke ute fra sommeren av. Når vi har besøk tar Wangari det som en selvfølge at de er ute etter pusekos og blir gjerne med og leser avisa. Kanskje W kan hjelpe pappa Arne å bli kvitt en smule katteskrekk ;-)? San Sebastian er forresten bedre i beinet og har vært med på søleturer med lykt i regnfylt skog opptil flere ganger i det siste.

Ellers har vi fått ny sofa, som alle dyra ser ut til å like. Vi klarte med andre ord ikke å holde pelskameratene ute denne gangen heller. Svake mennesker...det er det vi er :-) Hundelivsmessa var gøy. Mye fine Bernere der og små valper som gjør en aldeles bløt innerst i hjarterota. Jeg fikk kjøpt meg en koselig Bernerkopp, vi fikk snakka med kjente og brukt altfor mye penger på reflekser, halsbånd, spekepølser/flatbrød (hundemesse?) og inngang. Vi liker hundelivsmessa og kommer sikkert til å dra neste år også om den arrangeres.


Er mye fine hunder der og avslappa folk....unikumene skal jo ikke i ringen denne dagen og kan derfor både klappes og snakkes til ;-)

 

4. november

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildene er tatt på Heiavannet. Vannet hadde litt is før sola hadde varmet lenge nok. Vi var så heldige å få passe Ghera og Jill fra 07.00 - 19.00 i går og tilbrakte mange morgentimer på Heia. Bikkjene boltra seg i den snøen som har lagt seg. På bildet ser vi Gandhi som strekker seg etter Ghera. Sistnevnte har selvsagt hoppet ut av bildet for lenge siden:-) Vi hadde med videokamera og tok bilder. Vi håper vi får ordna det sånn at vi kan legge ut litt filmer også. Hvis så blir tilfellet kan vi love et aldri så lite komihøydepunkt fra i går. Involvert var Ghera i turbofart, et kamera og Cathrine snublefot :-)

 

 

 

 

På fredag var gutta og Cathrine alene på tur. Vi hadde med kampkuddan og lekte litt i en ishockeyring som enda ikke har fått is. Etter moroa trodde vi at vi skulle gå alene hjem, men den gang ei! Vi var så heldige å møte halvsøster Queenie og Anne-Kate.

 

Det var lenge siden sist og den to-beinte skribenten på denne hjemmesida satte pris på å skravle litt Berner :-) Queenie har fortsatt det gode uttrykket fra hun var valp og Anne-Kate kunne fortelle at hun vet å bruke det. Også er hun en artikulert dame som dånende hyler på luktesaltet før gutta så mye som har snust henne i baken...hehe. Halvsøster (Mimas og Issimiake datter) er en klok og arbeidsvillig dame som har oppnådd bronsemerket i lydighet med flott poengsum. Vi gratulerer og bøyer oss i sitt :-) Queenie beviser at også Bernere har motor og synes det er gøy å jobbe, mange som ikke kjenner rasen tror ikke det. Mandela er også en sånn Berner og var full av innsatsvilje på agilitykurset forrige mandag også. Og i morgen skal vi trene igjen...jippi!!

 

Oktober 2006 September 2006
August 2006
Juli 2006
Juni 2006
Mai 2006
April 2006

Mars 2006
Februar 2006
Januar 2006
Desember 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
August 2005
Juli 2005
Juni 2005

NB!

Vi fikk mye uønsket spam i gjesteboka og har derfor passord-beskyttet den. Bruker-navnet er bokstaven "a" og passordet "b".