Hjem
Om oss
Dagboka
Om Bernern
Bilder
Linker
Gjestebok
Venner
Kontakt

 

Dagbok sommeren 2008

5. august
Turdager

Regnværshelga har vært kjempefin. To turer til Hovlandsfjellet ble det. På søndag sammen med Kristin, Dag, Ghera og Jill.


Endelig fikk Gandhi treffe sitt hjertes utkårede igjen! Jada vi vet at vi har skildret sommerforelskelser her på denne siden tidligere, men det er altså Ghera som er dama med stor M. Gandhis første virkelige damevenninne og fortsatt like spennende. Det fine med Ghera er at hun er helt sjef :-) Fordi om Gandhi er tre ganger så stor, så har damen full kontroll. Å stå på han er ikke en teknikk hun er fremmed for og hun erter han til han ikke har pust igjen. Det synes Gandhi er kjempegøy. Han har nemlig ganske mye energi på lager som er forbeholdt Ghera- besøk. Ihvertfall så løp han og hoppa så mye på søndag at han skrev under sin egen "jeg blir hjemme når dere drar på tur" søknad. Det er første gangen i guttas liv at en ble hjemme på tur, men for en fin tur det ble for oss andre:-) Uten ul, konstant klynking, pesing og intens draing i bånd.

 

Og Gandhi fikk sine timer i hagen både før og etter. Han sov like tungt og lykkelig som Mandela turgåer på kvelden.2. august
Ferieliv

Nå har vi snart hatt ferie i 3 uker og vi har enda to (!) uker igjen. Aldri har vi hatt så lang ferie og i dag stod det 16 grader på stokken også og himmelen har skyer
:-) Det bærer bud om langtur det. Nå i varmen har det blitt kveldsturer for gutta. På tross av lille fregnes elvefadese har vi lagt inn et kveldsbad hver dag. Det er godt å kjøle ned labbene. Tok et stående bilde av Gandhi, som ekspertene kanskje kan få noe ut av ;-)

 

Vi synes han er fin ihvertfall! 4 år nå, ikke særlig høy, men middels kraftig vil vi tro. Han er bare muskler og veier rundt 55 kg.

I går var vi på hytta og hilste på San Sebastian. Norges gladeste Rottweiler :-) Pen gutt det også!

Han har vært i Nord-Norge og lekt med Border Collien Mira i sommer. I tillegg til ferie hos noen kjempekoselige svensker som i fullt alvor forsøkte å forhandle han inn på lunsj i en golfklubb ved å svare (over telefon): "a`a, han er en riktig så der liten søt og snell hund" (det er svensk ikke sant?) De fikk uansett grønt lys. Sikkert fordi vedkommende i andre enden trodde dette var en veskehund...hehe. De to-beinte eiere var likevel glad for at San Sebastian fikk bli igjen ved sommerstugan, da de så den skinnende parketten og de hvite serviettene i landklubben....

 

 

Forrige dagen vassa gutta i Bø - elva, men før det fikk Mandela seg en kompis. Arcus 16 uker, Riesensnauservalp.

Han var en liten tøffing. M er utrolig snill og behandlet valpen med lek og varsomhet. M har et tydelig kroppsspråk, så det så ut som Arcus ble trygg på han med en gang. Når valpen sovna la M seg også ned, men så håpefullt på meg for å spørre om han kunne vekke den. Han klarte det en gang i et ubevokta øyeblikk, men resten av tida tilbragte han tålmodig ventende. Helt til den lille krabaten spratt opp igjen og var klar for nye eventyr. Mandela fyller jo 4 år i september, men det betyr ikke at han ikke kan oppføre seg som en valp! Gandhi derimot har blitt en litt dominant hannhund og var snill med valpen, men ville dominere. Utrolig slitsomt for han har jo som kjent bomull i øra. Han må dras unna, mens Mandela demper seg om han får et kremt...hehe. Vi lot Mandela leke og Gandhi hilse og gå inn igjen.

Mandela ser litt stolt ut her. Som bildet viser har han nesten alltid tid til litt oppmerksomhet mot oss to-beinte også.

Arcus var kjempesøt og en veldig tillittsfull valp. Hvis det ser ut på bildet som jeg holder han igjen er det ikke tilfellet. Arcus oppsøkte fanget helt frivillig og sovna der også :-) Han fant nok ut at det var trygt hos "sjefen", i tillegg til at Mandela kunne "angripes" derifra, mens han selv hadde ryggen fri! Vi var heldige som kom til Bø akkurat da Mona skulle passe Gøril og Sigurds nye familiemedlem :-) Valper er jo det kuleste som finnes og om 3- 4 uker kommer Jessica til Bø. Monas Sheepdogvalp. Gjett om vi skal dit da?!?


En av valpene her er Jessica

 

14. juli

Gøy på landet!
Endelig ferie (!), hvilket betyr blodslit fra tidelig morgen til sene kvelden "hår eneste dag" her i vår nye tilværelse på landet. En gul gang skal bli lilla, en grønn skal bli grå, en vegg rives, en ny settes opp, frukttrær beskjæres osv. Vi gleder oss til Pappa Arne (for tida også kalt "Arne Sadat") skal på ferie! Han er nemlig drivkraften bak alle panel som må helsparkles og totaltettes med fugemasse. Dette er ingen åtte til fire jobb, det kan vi love dere:-) Hehe....vi er selvsagt kjempeglad for å ha fagfolk med på laget, selv om kravene kan synes voldsomt store og Soria Moria nesten umulig å skimte der borte i det fjerne ;-) Nok om det: vi har det som Helan (han kompisen til Halvan..) ville hatt det på Jane Fondas helsecamp ;-) Kjempefint med andre ord!

Og etter en slik kjempefin dag som startet i otta (ihvertfall føltes det slik) og gikk i fugetåke og gammel isolasjon til klokka 21.00 (endelig middag!), så begynte to nydelige troll å se på oss med "turblikket". I tillegg til å sprette opp og løpe til døra så fort vi leet en lilletå. Vi er som kjent bløthjerta og må minst ligge i ensidig skinkebrokk (?) om vi skal avvise bortskjemtenes mål for dagen. Så, som Gandhi og Mandela, ikke ba om, men befalte, så var det på med joggeskoene og ut å gå.

"Skal vi ta den kort korte i dag?" Mandela ser på oss med fregnesnute og badeblikk. "Akk, så fristende, men Mandela vil nok bade." Badeønsket oppfattet altså (hundehviskere i Åmot og skjønner dere) og dermed den litt lengre runden som innebærer badestopp ved Drammenselva. Vel fremme tenkte herr og fru bløthjerta (alternativt: mindre begava) at de nydelige trollene skulle få utforske vannet litt fritt i dag. Som tenkt, så gjort. De tobeinte slo seg ned på hver sin stein og det så ut til å bli en velsignet utmattet sommerkveld:

"PLOPP!" "Mandela!!!!!!!"

Lille fregne hadde strukket seg litt for langt, der det var litt for glatt, og vipps lå han å kava i det våte element. Mor - Mamsen reagerte resolutt da hun så sitt lykketroll med despo-blikk forsøke å klore seg fast til svaberget: "Plask!" Mamsen i Drammenselva også (selvsagt med alle klærne på)! Med vann til brystet klarte jeg å fiske tak i halsbåndet og gi badenymfa såpass støtte i baken at han fikk fotfeste:

"PLASK!" Hvem der? Jo selvfølgelig den litt mer besinnede Far- Pappsen som nå hadde funnet ut at undertegnede trengte en redningsmann... hehe. Men selvsagt ikke helt sånn uten videre. Han hoppet ikke bare i vannet i panikk liksom, men rakk å ta av seg jakken (han husket nemlig ikke om den aldeles splitter nye I- phonen (skrives den dingsen sånn eller?) han kjøpte forrige dagen lå der eller ikke og er dermed ikke kvalifisert for Andebys heltemedalje riktig enda). Nok om det, mannen fikk vann til øra og mens de to- beinte kava i vannet, hadde jo Mandela kommet seg på land. Og hva var vel da mer morro enn å ta en dralek med brutter'n som hadde fått tak i Pappsens jakke :-)

Og du hildrane du! Redningsmannen ropte fortvilt etter sin jakke, og angret fra første øyeblikk sin store heltedåd ;-)

Hehe....det gikk selvsagt fint med jakka og vi kom oss lettere opp av vannet enn ulykkestrollet. Og hjem bar det, 30 min med dyvåte klær og en strålende fornøyd Mandela :-)

Den bikkja er og blir den beste i hele verden !

 

11.juli

Love is in the air!
Så er Gandhi forelska igjen. Forsåvidt ikke noe nytt i den guttens liv :-) Denne gangen er det lille Bianca som får han til å stå å ule ved gjerdet. Og glemme å bry seg om at nabo Bonzo går svært nærme det han definerer som sitt territorie. Damen er selvfølgelig altfor liten for Gandhi og føler seg også tryggest på andre siden av gjerdet, men da er det til gjengjeld turbofakter over henne.

 

 

Bonzo kan styre sin begeistring over Gandhis heftige frierier, men har den lasten at han er litt for glad i godteri :-)

Enkel å avlede med andre ord. Så mens Gandhi får noen stjålne nuss gjennom gjerdet, avledes Bonzo med litt godbit fra en to-beint medsammensvoren. Som bildet viser er Mandela, damer eller ikke damer, aller mest opptatt av å bjeffe så mye som mulig :-)

(han måtte faktisk hentes ute av samme årsak i skrivende stund og assisterer nå ved dagbokskrivingingen)

På bildet under er snille og glad Bonzo. Han bor i nabohuset og elsker altså alt som er godt. I tillegg til å frese rundt på jordet i sammen med Bianca!

 

 

Hagelek

 

28.juni


Nå har vi hatt noen fine uker med mye besøk og selskap. Enda det er flere uker igjen til vi tar sommerferie! Vi og Hilde har testa ut steinovnen vår og stekt kjempegode pizzaer som ble fortært der inne i bryggerhuset.

 

 

På glørne etterpå lagde vi vaffler: 4 svidde og 4 etanes! Det blir jo en helt egen stemning der inne i bryggerhuset, men den er ikke enkel å fange med kamera. Med blitz ser det mye lysere og mindre intimt og koselig ut enn det var. Men vi røykla først hele nabolaget, før vi dro ut glørne og hadde en brennheit ovn med hvite vegger. Da stekte vi pizzaene på 5 min!

Kattene liker å få Hilde på besøk, det betyr nemlig masse oppmerksomhet. Prestis- mor svinger seg til og med i katteleken da :-) Gutta synes det er spennende med mye folk og virrvarr. Denne uka har både jobben og familien til Erlend vært innom på sommertapas-festbord! Desverre er Gandhi fortsatt mer skeptisk i enkelte situasjoner enn vi skulle ønske oss. Den litt vare og utrygge holdningen mot andre enn hans innerste krets og damebesøk (han er litt for glad i damer, også de på to bein:-), klarer vi nok aldri helt å lære vekk. Der er de to gutta våre helt ulike. Mandela framstår jo som den mest usikre der han skvetter opp om noen reiser seg brått fra en stol eller hopper rundt og bjeffer i både glede, opprømthet og redsel. Men den gutten ser vi altså aldri skeptisk mot folk. Han har et så tydelig kroppsspråk at du kan lese han på mils avstand (øh;-) og lar seg presse til uante høyder uten å vise tegn til å ville si i fra. ,

Der er altså ikke Gandhi og vi må ta våre forhåndsregler. Det er ikke alt godbamsen vår vil være med på rett og slett, og det blir vår oppgave å skjerme han fra situasjoner. Han har nemlig ikke vett på det selv :-) Alle bikkjer har styrker og svakheter, dette er av Gandhis svake sider. Vi synes det er en viktig side ved en hund og synes derfor det er litt trist. Enklere med en som skvetter opp
liksom :-)! Men i det daglige kunne en ikke fått snillere og mer tålmodig hund, som legger seg på rygg for børsten eller lager slapp leppe for 15 minutters tannskraping. Vi elsker jo Gandhien vår aldeles og skulle ønske vi kunne fortelle han at alt han tror han må være på vakt for er bare tull:-)

 

Gandhi venter på at Erlend skal komme hjem nå i kveld.

16. juni
Fin tur ble det på lørdag, og enda finere på søndag. Da tok vi langturen til Rildas Svarvestola igjen ;-) Det synes gutta er topp! De bada i både vann og gjørme, og trakk som gale etter sau. På bildet tar Erlend og Mandela en pust i bakken. Kveldene etter slike turer er de fineste som finnes. Snorkende bikkjer som ligger pladask på gulvet sprer ekte lykke i et hus! Fant et dikt der det stod: "Da jeg lette etter hunden fant jeg den ikke, men da jeg lette etter lykken fant jeg hunden under trappa!" Det er helt sant og etter at vi har fått oss gammel svingete trapp, har Gandhi begynt å ligge under der også:-) Han har sin egen lille private hule. Planen er derfor å male et skilt til han som kan henge på trappekanten med diktet på. Jeg har kommet så langt som til å grunne det.

 

 

 

I løpet av helga var vi også på gartneri og skaffa oss to gigantiske blomster, som vi har satt i tønne og trespann. Av erfaring må vi sende bilde av den til flest mulig nå, for med våre grønne fingre har det fantastiske skue en tendens til å bli kortvarig. Desverre får vi vel legge til og krysse fingrene for at vi ikke også denne sesongen har ruinert oss fånyttes ;-) Under er det et bilde av været i kveld. Regnbuen minner oss kanskje om at vi ikke bor langt unna der T. Kittelsen i deler av malerkarrieren henta inspirasjon (Sigdal er nabokommunen). Det er ihvertfall mye fint lys her og vi får mer følelsen med naturen nå. I dag gikk vi nesten rett på kyra i skauen også. Det synes gutta var stas, men Mandela bjeffa ikke!

 

 

I kveld fikk jeg noen vellykka Gandhi bilder, der begge øynene synes. Ofte blir han svart pga alt det hvite. Det eneste som manglet var at han burde vært nybørsta! Men, men...det blir en annen dag. Kanskje i morgen ?;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. juni 2008

Syrinen, før den sprang ut ca. 29. mai. Et par dager etterpå stod den i full blomst. I dag, to uker etterpå er den akkurat som svidd bort og brun. Vi trenger regn, men håper selvsagt at Sørlandet får det først.

Det nærmer seg ferie og da er det masse å gjøre på jobb. Det er sikkert for at vi skal glede oss skikkelig :-) Siden sist har vi vært en tur i Halden, men bortsett fra det har vi altså stort sett jobba. Jeg vil ikke påstå at gutta her går for lut og kaldt vann i sånne perioder, det er det nok helst vi som gjør....hehe. Men vi gleder oss til tur i dag: en kjølig morgen, overskya og med to opplagte to-beinte (som lå som slakt i går kveld)! Det kan ikke bli stort bedre en lørdags morgen.

 

 

Grunnen til at jeg ikke nevnte det er for ordens skyld: gutta er alltid
opplagte :-)! I varmen har det vært konkurranse om hvem som skal drikke av uteskåla etter tur. Det hender det ender med uavgjort og da drikker de sammen.

To trøttinger i sofaen :-)


 

Våren 2008
Januar 08
Desember 2007 November 2007 September 07
Juni/Juli 07
Mai 2007
April 2007
Mars 2007
Februar 2007
Januar 2007
Desember 2006 November 2006 Oktober 2006 September 2006
August 2006
Juli 2006
Juni 2006
Mai 2006
April 2006

Mars 2006
Februar 2006
Januar 2006
Desember 2005
November 2005
Oktober 2005
September 2005
August 2005
Juli 2005
Juni 2005

NB!

Vi fikk mye uønsket spam i gjesteboka og har derfor passord-beskyttet den. Brukernavnet er bokstaven "a" og passordet "b".